Derfor gir Get deg raskere bredbånd

FLERE PÅ NETT SAMTIDIG: Det er stadig vanligere å sjekke sosiale medier, surfe, jobbe eller se serier samtidig som tv. Når flere bruker nettlinjen samtidig, strømming brer om seg, videokvaliteten øker og du stadig kobler flere smarte produkter på nettet så krever det mer av bredbåndslinjen din.

Høy fart på bredbåndet er en forutsetning for hverdagslykken når en stadig økende andel av familiens forbruk av underholdning foregår på de mange enhetene tilknyttet internett.

Internettvaner i kraftig endring

  • Det siste året har Get-kunders nettbruk økt med hele 40 prosent, en vekst som bare vil fortsette
  • Stadig flere telefoner, nettbrett, pc-er, spillkonsoller og smarte tjenester er koblet til nettet hjemme – og alle skal virke samtidig
  • Ny underholdningshverdag gjør at vi strømmer, pauser og ser forfra tv-programmer, filmer og serier
  • Økt bildekvalitet med 4K på strømmetjenester krever vesentlig mer kapasitet og hastighet
  • Vi ser langt mer video gjennom nyhetssider, blogger og sosiale medier - i tillegg til strømming, reprise og start forfra
Alt du elsker å gjøre på nett – som strømming av filmer og serier, surfing på blogger og nettsider, og gaming, er avhengig av en god og rask internettforbindelse. Uten tilstrekkelig internetthastighet, går alt tregere. Lite er mer irriterende enn å vente lenge på treg nedlasting av favorittfilmen eller å få strømmingen av den siste Vikings-episoden forstyrret av hakking, stopp og redusert bildekvalitet.

Les også: Tipsene for mer stabilt nett hjemme

Full fart på nett for alle samtidig

De seneste årene har norske husholdninger opplevd en nærmest eksplosjonsartet vekst i antall internettavhengige duppedingser. Dermed har behovet for økt hastighet og kapasitet på bredbåndslinja vokst voldsomt, forteller Gets bredbåndssjef Frode Elverum.

– Det er ikke uvanlig at en familie har 3-4 PC-er og tilsvarende antall telefoner og nettbrett som skal brukes på nett samtidig. I tillegg har mange både spillsystemer som Playstation og X-Box, Apple TV, Chromecast, Sonos, kameraovervåkning, panelovner, kjøleskap, lys- og varmestyring og dørlåser som alle er koblet til internett og må kunne fungere uavbrutt og samtidig, sier Elverum.

Når man legger sammen alle disse enhetene, er det ikke uvanlig at en familie kan ha over 20 enheter som skal fungere på nett samtidig.

Bedre videokvalitet krever høyere bredbåndshastighet

Frode Elverum, bredbåndssjef i Get

Frode Elverum, bredbåndssjef i Get

I årene som kommer vil det bli stadig flere enheter som skal kobles til nett. I tillegg har de store leverandørene av videoinnhold allerede begynt å benytte en ny standard for video med mye høyere bildeoppløsning, såkalt 4K Ultra-HD. Dette gir økt bildekvalitet, men krever også fem ganger så mye hastighet av din bredbåndsforbindelse. Nye Apple TV, Chromecast Ultra og PlayStation 4 Pro, kan alle strømme 4K video til TV-en din allerede i dag. Nå har også de aller fleste Smart TV-er som blir kjøpt rundt om i landet nettilkobling og 4K-oppløsning. Da blir det viktig at bredbåndslinjen har kapasitet og hastighet nok til å håndtere videostrømmer i den gode kvaliteten.

– For Get er det viktig å tilby produkter som sikrer dagens og fremtidens kapasitetsbehov slik at kundene kan gjøre alt de ønsker på internett uten forsinkelser, sier Elverum.

Les også: Slik får du mer ut av bredbåndet ditt

Tidenes hastighetsløft fra Get

I følge SSB har den gjennomsnittlige internetthastigheten til norske husholdninger økt med mer enn fire ganger på kun fem år. Som svar på nye brukervaner, tar Gets bredbåndssjef nå grep for å forsikre seg om at Get-kunder fortsatt skal oppleve en problemfri og rask internetthverdag.

– I 2017 alene økte det gjennomsnittlige dataforbruket til Get-kunder med rundt 40 prosent, og det er en vekst vi er rimelig sikre på at bare vil fortsette. Derfor sørger vi nå for tidenes hastighetsløft med inntil dobbel så rask bredbåndslinje, for å sikre at våre kunder har raskt og problemfri tilgang til sin favorittunderholdning og kan bruke alle sine enheter samtidig, sier Elverum.

Utfordringen med hastighet har ikke blitt mindre av at stadig flere ulike husholdningsenheter nå er knyttet opp mot internett.

– Uten tilstrekkelig hastighet på bredbåndet, kan det oppleves vanskelig å bruke mange enheter samtidig. Og det kan ta lang tid å laste ned for eksempel oppdateringer av apper eller nye spill til mobilen. I løpet av februar kan Get-kunder velge mellom hastigheter fra 60 Mbps opp til hele 500 Mbps nedlastingshastighet, sier Elverum.