Bruk mobilen til å dele internett overalt i sommer

DEL GODENE: Med mobil fra Get kan du dele din mobildata for å gi trådløst nett til deg og resten av familien. Sett enkelt opp delt internett fra mobilen eller med et gratis Data-SIM for nettbrett eller 4G router. Foto: iStock

Skal du på hytta, seiltur, Europa-ferie eller andre steder med varierende wifi-dekning i sommer? Slik deler du mobildata med hele familien og sikrer tilgang til internett overalt.

Selv om både du og familien skal koble av i sommer, er det å kunne koble på internett gjerne en forutsetning for familiefreden. Mens ungene skal spille og strømme serier du aldri har hørt om, skal både du og partneren holde dere oppdatert på alt fra fotball-VM til badetemperaturer og den nyeste episoden av HBO Nordic-suksessen The Handmaid’s Tale.

Så lett er det å dele mobildata

Å dele mobildata gir trygg og stabil tilgang til internett for deg og de du vil dele med. Del fra egen mobil eller med gratis Data-SIM i mobilruter eller nettbrett:

  1. Lag trådløs sone rundt mobilen
    Få din egen Mac, PC, eller iPad på nett ved å dele data fra din mobil. Eller la familie og venner koble seg til din mobil for å bruke nettet.
  2. Bruk en 4G router
    Med en mobil 4G-router får du et trådløst nett som du kan ta med deg overalt. Du trenger ikke eget abonnement, kun et gratis Data-SIM bestilt på get.no.
  3. Bruk Data-SIM i nettbrettet
    Mange iPad og nettbrett har mulighet for å bruke mobildata med et simkort. Med mobil fra Get kan du gratis bestille ekstra sim til ditt vanlig mobilabonnement.

Del internettilgangen med familien

Med behovet for internettilgang i mente, er det greit å være forberedt på at verken den lille pittoreske småbyen i Italia, campingplassen ved fornøyelsesparken eller seilbåthavna langt ut i Oslofjorden nødvendigvis har spesielt god eller trygg wifi-dekning. Dette er imidlertid langt fra en uløselig utfordring, verken for deg selv eller for familien. Alt du i utgangspunktet trenger er et mobilabonnement med mulighet for å dele mobildata.

Få 50 GB ekstra mobildata i sommer med abonnement fra Get – Bestill her!

Fotball-VM eller seriepremierer der du er

Se for deg at du sitter på stranda når dagens første kvartfinale i VM har avspark. Løsning: Du plukker opp mobilen fra lommen, åpner Get TV-appen og nyter brassespark og lissepasninger mens sanden fortsatt kiler deg mellom tærne. Når du akkurat har rukket hjem til hytta, kobler du opp Get nett-tv til storskjermen på terrassen og flater ut med dagens andre kvartfinale sammen med familien. Samtidig kan partner ta seg en tur ut i seilbåten og binge sin favorittserie fra HBO Nordic. Alt dette fikser du helt uten wifi-dekning og med kun ett mobilabonnement.

Se prisene på mobil fra Get

TA MED NETTET: Å dele mobildata når du er utenfor hjemmet er trygt og praktisk enten du vil se fotball-VM på større skjerm, bruke sommernatten til å se serier, la barna spille eller få tiden på tog- og bilreisen til å gå raskere. Foto: iStock


Slik deler du internettilgang med mobil eller nettbrett

Den enkleste varianten å dele mobildata på er direkte fra mobilen eller et nettbrett med SIM-kort. Det eneste som kreves er et par trykk under Innstillinger. På iPhone slår du på Delt internett, mens på Android-telefoner skrur du på Mobil trådløssone under Internettdeling. Da er din mobildata tilgjengelig som et trådløst nett. Husk å sette opp med et passord, slik at det bare er familien, venner eller din egen Mac, PC og iPad som kan koble seg til telefonen din. Ved hjelp av din 4G-tilkobling, kommer ungene seg på internett og kan game eller surfe. Samtidig kan du fra solstolen på verandaen se partneren din, som du deler mobildata med, høre på nettradio mens gresset klippes.

Surf trygt på nett med mobilen som ruter

Slik deler du internettilgang med mobil 4G router

Det er visse situasjoner der det er veldig praktisk å ta med seg det trådløst nettet ut fra hjemmet. Det kan være for å få nettverk på bilturen i Europa eller på en hytte med begrenset bredbånd. En 4G router gir alle full tilgang til internett der routeren befinner seg. Alle mobilkunder hos Get får gratis Data-SIM til å putte i en slik router. Datatrafikken er en del av ditt abonnement, men din mobil trenger ikke være fysisk til stede. Dermed kan du for eksempel være i seilbåten og strømme favorittmusikken din via mobilen, mens ungene samtidig bruker 4G routeren som står på hytta til å sjekk ut de nyeste YouTube-klippene.

En annen fordel med en 4G router, er at du slipper å bruke opp batteriet på mobilen din når du deler internett med andre. En 4G router, også kalt LTE-modem eller mobilruter, får du kjøpt hos de fleste forhandlere av elektronikk. Prisene varierer fra 400 til 2000 kroner.

Enten du velger å dele mobildataen via en 4G router eller direkte fra mobilen din, sikrer du at familien alltid er på nett i sommer omtrent hvor enn ferien tilbringes.