4 HBO-serier eksperten nesten ikke klarer å vente på

MYE MER ENN ELAINE: Lykkelig den som ennå ikke har oppdaget at Julia Louis-Dreyfus, best kjent som Elaine fra nittitalls komisuksessen Seinfeld, leverer stor humor og fandenivoldsk satire i skjæringsfeltet mellom politikk og medier i serien Veep. Første episode i sesong seks ble sluppet 17. april, nye episoder hver mandag. Foto: hbonordic.com

Serieekspert Ulrik Eriksen klarer nesten ikke vente på nye sesonger av fire av HBO Nordic sine suksesserier denne våren. – Dette er fantastiske serier som klarer å holde tempoet oppe sesong etter sesong.

Slik får du HBO Nordic som Get-kunde

  • Velg inn HBO Nordic mot 40 poeng om du har Start eller Familie
  • Oppgrader bredbåndet til XL og få HBO Nordic inkludert (gitt at du har Start)
  • Bestill Mobil og få HBO Nordic inkludert (forutsatt at du har tv og bredbånd fra Get)
  • Kjøp HBO Nordic til kroner 89,-

HBO Nordic er tilgjengelig på Get nett-tv, og kommer på Get-boksene, appen og Apple TV i løpet av våren.

Enten du er klar for smart politisk humor, et satirisk blikk på globalisme og teknologibransjen, hardtslående komikk fra svart middelklasse eller overdådig fantasydrama – HBO Nordic er strømmetjenesten å sjekke ut i vår. Ulrik Eriksen er én av Norges mest anerkjente film- og tv-serieskribenter og mener HBO fortsatt setter standarden for hva man må få med seg av nye serier.

– Det var på mange måter HBO som etablerte tv-serierevolusjonen på slutten av 1990-tallet. HBO er fremdeles den kanalen de andre kabelkanalene i USA forholder seg til og prøver å etterligne og overgå, sier Eriksen.

7 HBO-suksesser du må se nå

Fra billig cheesy til smart og høykulturelt

Med ny sesong på gang av verdens største serie Game of Thrones, er det liten tvil om at HBO fortsatt har det lille ekstra som skal til for å trekke seere. Eriksen mener evnen til å hele tiden fornye seg og måten å lage serier på er nøkkelen til HBOs varige suksess.

– HBO tok tv-serien fra noe billig, litt cheesy og en guilty pleasure til en smartness, seriøsitet og friskhet som tidligere var forbeholdt kinofilmen. Andre konkurrenter kom etter, men HBO har etablert en del merkevarer som fortsatt står veldig støtt. Der er Game of Thrones selve juvelen, sier Eriksen og forklarer hvorfor:

– Serien gjør mange ting samtidig: Den er smart og høykulturell med politisk analyse av maktkamp, men også voldelig med mye nakenhet og eskapistisk underholdning. Den har en herlig dobbelthet som all god Hollywood-underholdning bør ha. Det skal være høy- og lavkultur blandet og fungere for både eliten og folket, utdyper Eriksen.

Slik kommer du i gang med HBO Nordic

Ekspertens fire anbefalinger frem mot sommeren

Ikke overraskende er én av seriene Eriksen gleder seg aller mest til akkurat nå sesong 7 av Game of Thrones.

– Både Game of Thrones og de andre seriene jeg gleder meg til har etablert seg godt. De klarer å holde tempoet oppe sesong etter sesong, sier Eriksen.

HBO-ANBEFALING OG ADVARSEL: – HBO-serier som Game of Thrones er fantastisk underholdning og kan være litt skumle med tanke på vanedanning. Selv om du har planlagt å legge deg fordi du skal opp før klokken 07, så tenker du: «Jeg rekker jo én episode til før midnatt. Og kanskje en til», forklarer Eriksen.

I tillegg til dypdykk inn i en fantastisk fantasiverden, ser serieeksperten særlig frem til en serie han beskriver som noe av det friskeste siden den nylig avsluttede New York-serien Girls, regissert av Lena Dunham.

– Insecure er kanskje litt sært om et svart middelklassemiljø i Los Angeles. Men den har en ekstremt talentfull hovedrolleinnhaver som skriver og lager serien. Hun er på mange måter den svarte Lena Dunham, fra samme generasjon og litt av samme inngang til ting. Dette er selvutleverende, smart og friskt og en presis beskrivelse av å være ung i vår tid, forklarer Eriksen.

Veep – sesong 6: Kjapp, velskrevet, betimelig og forfriskende fandenivoldsk satire om det symbiotiske og/eller destruktive forholdet mellom medier og politikk.
Premiere 16. april.

Silicon Valley – sesong 4: Smart, presis og sympatisk satire av den amerikanske teknologibransjen, som samtidig sier overraskende mye presist om både USA og den moderne globale kapitalismen.
Premiere 24. april.

Game of Thrones – sesong 7: En overdådig, mangslungen, men like fullt fantastisk engasjerende fantasydrama som har oppfinnsomheten og kløktigheten til å kunne brukes som parabel for svært mye i vår tid. Den blendende, blodtørstige kampen om makt er fullstendig tidløs, tydeligvis.
Premiere 17. juli.

Insecure – Sesong 2: Den første sesongen av denne smarte komedien om svart middelklasse i Los Angeles kom ingensteds fra, men ble en av fjorårets beste serier mye takket være den selvutleverende og hardtslående hovedrolleinnehaveren og komikeren Issa Rae.
Premiere 24. juli.

Se HBO Nordic og andre tv-kanaler hvor som helst med Get