7 HBO-suksesser du må se nå

DENNE NORDMANNEN MÅ DU SE: Norske Kristoffer Hivju (midten) spiller en helt sentral rolle i verdens største tv-serie Game of Thrones, en tv-serie HBO Nordic sin innkjøpssjef Ragnhild Thorbech beskriver som en fullstendig avhengighetsskapende eventyrverden. Foto: hbonordic.com

En norsk eventyrhøvding, verdens psykeste mafiaboss og stjernen som introduserte kvinnefrigjøring på høye hæler. Dette er noen av karakterene i syv suksesserier HBO Nordics innkjøpssjef mener du må se nå.

Slik får du HBO Nordic med Get

  • Velg inn HBO Nordic om du har Start eller Familie
  • Oppgrader bredbåndet til XL eller XXL og få HBO Nordic inkludert om du har Start
  • Bestill mobil og få HBO Nordic inkludert om du har tv og bredbånd fra Get

Slik ser du HBO Nordic med Get

  • Innhold fra HBO er foreløpig tilgjengelig på Get nett-tv, men vil komme på Apple TV, appen og Get-boksene i løpet av våren.
– HBO Nordic er verdens beste tv-serier. Og jeg mener du bør se disse syv klassikerne fordi de er en fantastisk introduksjon til HBO sitt serieunivers. De forteller deg noe om hva HBO står for og om hva som er mulig å oppnå innenfor serieformatet, sier innkjøpssjef Ragnhild Thorbech i HBO Nordic.

Alle som har Get-abonnement kan nå følge Thorbechs oppfordring, ettersom de inkludert i sitt tilbud har muligheten til å velge inn HBO Nordic.

Slik får du HBO Nordic som Get abonnent

– Seriene har alltid en twist

Seriene Thorbech trekker frem har noen fellestrekk, som også går igjen i de andre kvalitetsseriene du kan velge og vrake blant hos strømmetjenesten.

KOM I GANG! – Gi serier minst to episoder, før du forventer å komme ordentlig inn i seriens univers. Det er det verdt, sier innkjøpssjef Ragnhild Thorbech i HBO Nordic.

– HBO-seriene har satt en ny standard, de går utenpå hva man var vant til å se på tv. Man lar karakterer få dybde og viker ikke unna for vanskelig temaer. Dessuten lar man prosjektene utvikles ferdig før man går til produksjon. Det er dyrt, men blir utrolig bra. Og seriene har alltid en twist, noe man ikke har sett før, utdyper Thorbech.

Serier du må ha sett for lunsjpraten

Tidløsheten ved seriene gjør at flere av favorittene Thorbech trekker frem er produsert for mange år siden.

– Seriene er ikke daterte. Fordi man har gjort så stort grunnarbeid og satset på karakterer og kjerneverdier i serien, så holder de mye lenger. Det handler ikke om å komme fra A til B i en gitt handling. Karakterene er tidløse, de er som romanfigurer. Derfor går de utenpå trender, mener Thorbech.
Hun gir også en annen grunn for sitt valg av serier du bør få med deg.

– Når folk nå er så opptatt av serier og prater om de i alle mulige sosiale anledninger, så må du ha sett disse klassikerne. Ellers er det som å prøve å ha en lang samtale om film uten å ha sett Citizen Kane, Ringenes Herre og James Bond, sammenligner Thorbech.

Les mer om tv-tilbudet fra Get

 

Innkjøpssjefens 7 serieanbefalinger

The Sopranos: Kanskje verdens beste tv-serie, med alt du forventer og ikke forventer av en gangsterserie, der en mafiaboss blant annet går i psykoterapi.

The Wire: Redefinerte hva en politiserie kan være, går mye dypere og er mer kompleks. Har en lang storyline som ikke handler om en forbrytelse, men et helt samfunn med ulike temaer for hver sesong.

Six Feet Under: Handlingen i et begravelsesbyrå gir en eksistensiell dimensjon om døden og livet. Når man har sett alle sesongene, merker man at man har fulgt datteren fra å være barn til voksen kvinne, en fantastisk karakterutvikling.

Game of Thrones: Verdens største tv-seriefenomen. En eventyrverden som er fullstendig avhengighetsskapende, der Kristoffer Hivju som høvding er én av mange utrolig sterke karakterer å følge, sesong etter sesong. Syvende sesong starter til sommeren.

Deadwood: En skildring av sivilisasjonens vanskelige fremvekst i det ville vesten. En perle av en western, som ble omfavnet av kritikere, men som kanskje har gått litt under radaren hos en del seere.

Band of Brothers: En fantastisk serie som egentlig handler om vennskap og samhold, selv om de ytre rammene er Andre verdenskrig.

Sex and The City: Den ultimate New York-serien som, foruten å være ekstremt underholdende, også sier noe viktig om seksuell frigjøring av kvinner.