Kickstart seriehøsten med det elleville fotballdramaet Ballers

BEST UTEN BALL: God stemning i komedien Ballers, der vi følger den tidligere amerikansk fotballproff Spencer Strasmore (Dwayne «The Rock» Johnson). Han forsøker med blandet hell å sørge for at dagens stjerner ikke søler bort alle pengene sine på det glade liv utenfor banen. Foto: HBO Nordic.

Likte du filmstjerner, festing, intriger og bøttevis med humor i feel good-dramaet Entourage fra Hollywood? Da vil du elske det amerikanske fotballdramaet Ballers, som hadde sesongpremiere denne uken.

Med Get er HBO Nordic inkludert

  • Velg inn HBO Nordic i ditt tv-tilbud, uten ekstra kostnad, om du har Start
  • Du kan også få HBO Nordic fast inkludert ved å oppgrader bredbåndet til XL eller XXL (om du har Start) eller når du har både mobil, tv og bredbånd fra Get
  • Se HBO Nordic på Get nett-tv, Get-boksen eller med Get app for Apple TV, nettbrett og mobil
La det være sagt med en gang: Det er absolutt ingen forutsetning å like eller forstå amerikansk fotball for å falle pladask for serien Ballers. Scenene fra selve fotballbanen er nærmest fraværende. Det er heller det spektakulære livet rundt fotballbanen vi får lov til å dykke ned i. Og det er nok av snadder vi finner under den pr-glatte overflaten. Overbetalte og bortskjemte unge stjerner løper nærmest om kapp for å feste bort pengene sine og skandalisere seg. Tidligere fotballstjerne Spencer Strasmore har den noe utakknemlige jobben med å holde de unge stjerneskuddene i ørene. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort.

Holder fotballfingrene fra fatet

FIRST WE TAKE MIAMI, THEN WE TAKE LA: Sesong 4 av Ballers bringer nye jaktmarker for finansrådgiver Spencer og hans svært lite A4-aktige sjef Joe. Nå skal det kjempes om hvem som har de største ballene innen amerikansk fotball i stjernenes by, Los Angeles. Foto: HBO Nordic.

Spencers mål er å sørge for at dollarmillionene havner på spillerenes investeringskontoer heller enn under kanten på stripperes truser eller panseret på nye sportsbiler. Spencers oppgave blir ikke enklere av at spillerne spaserer rett av banen og ut i Miamis berømte party- og utelivsscene. Og når Spencer i fjerde sesong flytter businessen til Los Angeles, er det nærliggende å anta at de utenomsportslige fristelsene ikke blir mindre.

Les også: Varm opp til seriehøsten med Sharp Objects

Ballers følger suksessoppskriften fra Entourage

Forflytting fra Miami til Los Angeles vil kanskje gjøre det enda tydeligere at serien henter inspirasjon fra suksesserien Entourage: I åtte svært underholdende sesonger, følges livet rundt en ung skuespiller og hans vennegjeng på vei mot stjernehimmelen i Hollywood. Entourage-produsent Mark Wahlberg har tatt med seg både all moroa og feel good fra filmstjernelivet. Men også i Ballers får vi se den nyanserende baksiden av medaljen, med konflikter som oppstår når vennskap og dollar blandes. Når det er sagt: Er du på jakt etter en intellektuell utfordring, bør du heller sjekke ut The Handmaid’s Tale ! Ønsker du derimot å koble helt av med vanvittig god og lettbent underholdning? Vel, da er Ballers svaret – med to fete streker under. Dykk ned i tre sesonger med til sammen tretti episoder, hver på behagelige 25 minutter. Og nye episoder fra sesong 4 slippes hver mandag!

Klar for mer sportsdrama?

Posterplakat av serien Eastbound & Down

OVERDRIVELSENS HUMORKUNST: Eastbound and Down byr på ellevill humor med eks-baseballstjernen Kenny og et herlig skråblikk inn i white thrash-Amerika. Foto: HBO Nordic.

Hvis du synes karakterene i Ballers er drøye, så vent til du får en smakebit av eks-baseballstjerna Kenny i Eastbound and Down. Ikke bare har han en krølltanget hockeysveis enhver puddelrocker fra 1980-tallet ville drept for. I tillegg er Kenny med sitt ekstremt oppblåste selvbilde, med god margin det mest usmakelige white thrash-vesen du noen gang kommer til å se på tv. Kenny må ta en noe ufrivillige «pause» i baseballkarrieren og jobbe som gymlærer på sin gamle high school. Denne settingen inviterer til en reise inn i overdrivelsens humorkunst på sitt aller beste. Er slap stick-humor din kopp te, er det bare å benke seg ned med disse fire HBO Nordic-sesongene. Komikongen Will Ferrel bidrar både bak og foran kamera.

Med Get er HBO Nordic inkludert

En stjerne på flere arenaer

TIDENES BASKETSPILLER: I dokumentaren Kareem: Minority of One, karakteriseres han av sin tidligere lagkompis Earvin «Magic» Johnson som tidenes basketballspiller. Og spesialskuddet hans, skyhook, beskriver Magic som det vakreste skuddet han har sett. Foto: HBO Nordic.

Som et avbrekk fra den sportskomikken, tilbyr HBO Nordic også den fabelaktige dokumentaren Kareem: Minority of One. Historien om tidens beste basketballspiller gir ikke bare et spennende innblikk bak kulissene i en av verdens største idretter. Dokumentaren er like mye en historieleksjon om kampen mot rasisme og borgerrettighetsbevegelsen på 1960- og 1970-tallet. I likhet med bokseren Muhammed Ali, engasjerte Lew Alcindor seg i kampen utenfor banen. Og historien oppleves enda mer aktuell takket være alt oppstyret da Alcindor etter sin første NBA-tittel konverterte til islam og skiftet navn til Kareem Abdul Jabbar. Så bon appétit!: Strømmer du Ballers, Eastbound and Down og Karim, burde både hjernen og lattermusklene ha nok å jobbe med for en god stund.