Få med deg nyttårssportens høydepunkter

HØYTIDSSTUND FOR SPORTSELSKERE: Denne nyttårshelgen får du alt du ønsker deg av spenning og tv-underholdning hvis engelsk toppfotball pluss nordmenn i aksjon i alpint, langrenn og hopp står på din liste. Alle foto: Scanpix

Hva mer kan man ønske seg ved nyttår enn TV-sendte toppoppgjør i Premier League og proppfullt sendeskjema med vinteridrett fra aller øverste hylle? Get gir deg sportshøydepunktene til nyttår.


Se hva, hvor og når du vil med Get

Endelig er julehøytiden her og med den en fantastisk rekke sportshøydepunkter! Mens vi andre skreller klementiner og diskuterer sprøhetsgraden på ribbesvoret, er mange av de aller beste idrettsutøverne inne i et par av sesongens viktigste uker. Fotballen ruller gjennom jul- og nyttårsfeiringen i flere av de europeiske toppligaene. I vinteridrettene konkurreres det så det suser i julegrana både i langrennssporet, alpinbakkene og på hockeyisen. Så før du lover deg bort til alt for mange timer i familieselskaper, kan det være verdt å sjekke sendetidene for noen av de største sportslige høydepunktene høytiden har å by på. O jul med din sportsglede!

ENDELIG INGVILDS TOUR?: Kan det bli Ingvild Flugstad Østberg sin tur til å passere først over målstreken, når Marit Bjørgen, Heidi Weng og enkelte andre toppløpere står over Tour de Ski for å prioritere OL-forberedelser? Foto: Scanpix/Orre Pontus/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Tour de ski 30. desember – 07. januar

Med vinter-OL like om hjørnet, er det flere grunner til at denne 12. utgaven av Tour de Ski på NRK og Eurosport kan bli en usedvanlig spennende affære. Rammene er velkjente når langrennssportens motstykke til Tour de France fyrer i gang ved årsskiftet. Det er klart for dag på dag med intens kamp om sekunder på ulike klassisk- og skøytedistanser i mellomeuropeiske byer i Sveits, Tyskland og Italia. Langrennseliten spurter av gårde i sveitsiske Lenzerheide 30. desember. Her skal det sankes sekunder i forsprang å ta med seg videre fra åpningsdistansen i fri teknikk sprint. Med unntak av to innlagte hviledager tirsdag 2. januar og fredag 5. januar, blir det daglige sendinger fra blodslitet frem til og med søndag 7. januar.

På herresiden vil to ganger sammenlagtvinner Martin Johnsrud Sundby være på jakt etter å finne formen og gjeninnta Tour-tronen som russerne Sergei Ustiugov overtok i 2016/17-utgaven. Men når sammenlagtvinnere skal kåres i den såkalte Monsterbakken i Val di Fiemme søndag 7. januar, er sjansen større enn noen gang for overraskelser. I en OL-sesong velger nemlig de beste langrennsløperne ulike taktikker for å toppe formen. Det betyr at noen av de som kunne vært Tour-favoritter ikke stiller til start, særlig gjelder dette på kvinnesiden. For tv-seere på jakt etter spenning og sekundstrid, kan dette faktisk vise seg å bli et pluss. Fravær av noen toppløpere gjør det hele mindre forutsigbart.

På kvinnesiden har Norge dominert de siste sesongene. Men ingen av de siste fire årenes vinnere stiller til start i årets Tour. Mens Therese Johaug er utestengt, har både Marit Bjørgen og fjorårsvinner Heidi Weng valgt å stå over. Det samme gjelder flere svenske løpere, inkludert deres ener Charlotte Kalla. Dermed er alt lagt til rette for at løpere som Ingvild Flugstad Østberg, amerikanske Jessica Diggins og finske Krista Pärmäkoski kan bli med å kjempe om det gjeve trofeet.

Program Tour de Ski 2018, på NRK og Eurosport

Lørdag 30. desember 2017 – Etappe 1 – Lenzerheide, Sveits
10:00 – Sprint, prolog, fri teknikk – Kvinner og menn
13:00 – Sprint, heat og finaler, fri teknikk – Kvinner og menn

Søndag 31. desember 2017 – Etappe 2 – Lenzerheide, Sveits
10:30 – 15 km, klassisk – Menn
15:00 – 10 km, klassisk – Kvinner

Mandag 1. januar 2018 – Etappe 3 – Lenzerheide, Sveits
11:00 – Jaktstart 10 km, fri teknikk – Kvinner
13:00 – Jaktstart 15 km, fri teknikk – Menn

Onsdag 3. januar 2018 – Etappe 4 – Oberstdorf, Tyskland
12:30 – Sprint, prolog, klassisk – Kvinner og menn
14:50 – Sprint, heat og finaler, klassisk – Kvinner og menn

Torsdag 4. januar 2018 – Etappe 5 – Oberstdorf, Tyskland
10:15 – Fellesstart 10 km, fri teknikk – Kvinner
10:15 – Fellesstart 15 km, fri teknikk – Menn

Lørdag 6. januar 2018 – Etappe 6 – Val di Fiemme, Italia
14:15 – Fellesstart 10 km, klassisk – Kvinner
15:45 – Fellesstart 15 km, klassisk – Menn

Søndag 7. januar 2018 – Etappe 7 – Finale – Val di Fiemme, Italia
11:30 – Jaktstart – Monsterbakken Alpe Cermis – 9 km, fri teknikk – Kvinner
14:30 – Jaktstart – Monsterbakken Alpe Cermis – 9 km, fri teknikk – Menn

Velg kostnadsfritt inn alle Eurosport-kanalene og se sporten hvor du vil med Get tv-app

NORSKE HÅP I HOPPUKEN: Romjulene vil gi svar på om Anders Fannemel (bildet) eller lagkompisene Daniel André Tande og Johann André Forfang svever langt nok til å utfordre mellomeuropeerne i den tyskøsteriske hoppuken. Foto: Scanpix/Marcel Bieri/Keystone

Hoppuka 29. desember – 06. januar

For mange er nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen en obligatorisk inngang til det nye året. Det kan ikke minst være ett av mange bidrag til å komme seg velberget gjennom den første dagen av det nye året. Men allerede tre dager før, fredag 29. desember, braker det løs med første kvalifiseringsrunde i den tysk-østeriske hoppuken. Dermed er det klart for det aller ypperste hoppsporten har å by på av dueller og tradisjoner i de TV-sendte hopprennene og kvalifiseringsrennene helt frem til 6. januar. Sesongens hoppukevinner skal kåres etter til sammen åtte tellende konkurransehopp i Oberstdorf (30.12), Garmisch-Partenkirchen (01.01), Innsbruck (04.01) og Bischofshofen (06.01). Det betyr at den som vil nå helt til topps må komme riktig ut fra hoppkanten og lande fjellstøtt i samtlige hopp, inkludert kvalifiseringsrennene. Daniel André Tande, Johann André Forfang og Anders Fannemel er blant nordmennene man kan håpe på sammenlagt. I så fall må de utfordre sammenlagtfavoritter som østerrikske Stefan Kraft, polske Kamil Stoch og tyske Richard Freitag.

29.12 kl. 1630 Kvalifisering, Oberstdorf, NRK2 og Eurosport 1
30.12 kl. 1630 Åpningsrennet i Oberstdorf, NRK 1 og Eurosport 1
31.12 kl. 1400 Kvalifisering, Garmisch-Partenkirchen, NRK1 og Eurosport 1
01.01 kl. 1400 Nyttårshopprennet, Garmisch-Partenkirchen, NRK1 og Eurosport 1
03.01 Kvalifisering, Innsbruck, Eurosport 1
04.01 Hopprenn, Innsbruck, Eurosport 1
05.01 Kvalifisering, Bischofshofen, Eurosport 1
06.01 Hopprenn, Bischofshofen, Eurosport 1

Velg kostnadsfritt inn alle Eurosport-kanalene og se sporten hvor du vil med Get tv-app

ENDELIG PÅ PALLEN?: Ett fattig hundredel skilte Ragnhild Mowinckel fra pallen i storslalåmrennet i Courchevel 19. desember. Torsdag 28. desember byr storslalåmsjansen seg igjen når kvinnene møtes til dyst i østerikske Lienz. Foto: Scanpix/AP Photo/Gabriele Facciotti

Alpint 28. desember – 01. januar

Julefreden senker seg heller ikke over alpinsirkuset, og takk og lov for det! Det kan nemlig alle actionhungrige norske seere nyte godt av når Aksel, Kjetil og de andre fartsfantomene kaster seg utfor i italienske Bormio torsdag 28. desember. Etter at Aksel Lund Svindal har gjort nok et overmenneskelig comeback fra skadeavbrekk, er det all mulig grunn til å håpe på norske pallplasser i den mest fartsfylte av alpindisiplinene. Norges store alpinist de siste årene, har allerede innkassert to seire og en tredjeplass i årets tre første utforrenn. Og opptaktene til årets juleutfor kunne ikke vært mer lovende sett med norske øyne. Det ble dobbelt norsk i det nest siste utforrennet i desember, da Kjetil Jansrud bare ble slått av Aksel i Val Gardena-Gröden 16. Desember.

Samme dag som mennene kjører utfor, befinner de kvinnelige topputøverne seg i Østerrike der det er storslalåm som står på programmet i Lienz. Håpet er at Norges beste Ragnhild Mowinckel, som har startet sesongen godt med flere anstendige storslalåmplasseringer, kan heve seg enda ett hakk og ta steget opp på pallen. Det skal imidlertid mye til både for Mowinckel og alle andre som stiller til start å bryne seg mot årets hittil suverene ener, tyske Viktoria Rebensburg.

Fredag 29. desember fortsetter kvinnene med slalåm, mens mennene byr på årets første superkombinasjon der vinneren er den beste etter en omgang utfor og en avsluttende slalåmomgang.

Den store nyvinningen i år er det imidlertid Oslo som står for, når det første nyttårsdag arrangeres parallellslalåm i Holmenkollen for første gang. De fire beste alpinistene i verdenscupen totalt, samt de 16 beste slalåmkjørerne i verden på herre- og kvinnesiden er invitert. Slalåmen der to og to kjører og første mann i mål går videre, foregår i en 180 meter lang bakke med 18 porter og ett hopp. Bakken bygges som et stillas fra VM-haugen og ned i motbakken i hoppbakken.

28.12 kl. 1030 og 13.30 Storslalåm, kvinner i Lienz, NRK1 og Eurosport 1
28.12 kl. 1145 Utfor, menn i Bormio, NRK1 og Eurosport 1
29.12 kl. 1030 og 1300 Slalåm, kvinner i Lienz, NRK1 og Eurosport 1
29.12 kl. 1130 og 1430 Superkombinasjon utfor og slalåm, menn i Bormio, NRK1 og Eurosport 1
01.01 kl. 1600 Parallellslalåm, kvinner og menn i Holmenkollen, NRK1 og Eurosport 1

Velg kostnadsfritt inn alle Eurosport-kanalene og se sporten hvor du vil med Get tv-app

NYTTÅRSJUBEL?: På lille nyttårsaften kan Georginio Wijnaldum og resten av Liverpool få nye grunner til å juble når de spiller hjemme mot Leicester. Kampen starter 30.12. kl 16.00 og vises på TV 2 Sport Premium. Foto: Scanpix/EPA/Peter Powell

Fotballhøytid i Premier League 30. og 31. desember

Før jul har Pep Guardiolas Manchester City nærmest parkert de andre storlagene i kampen om ligatittelen. Og dermed dukker spørsmålet opp om hvorvidt Premier League noensinne har hatt et bedre lag. Mens fotballekspertene diskuterer slike livsviktige spørsmål, kan vi andre dødelige bruke jul- og nyttårsperioden til å nyte noe av verdens mest underholdende fotball.

Se storkampene i Premier League til kampanjepris 249,- pr mnd

Med full runde 30. desember ønsker du absolutt ikke å gå glipp av Leicesters andre forsøk denne sesongen på å tukte Liverpool, denne gangen på selveste Anfield. Det elleville oppgjøret i september, endte med 3-2 seier til Liverpool. To av ligaens offensive formlag på samme bane, bør nærmest kunne gi mål- og underholdningsgaranti. Og før det er på tide å ønske godt nytt fotballår, byr TV 2 også på et par godbiter på Nyttårsaften. Du har blant annet muligheten til å varme opp til kveldens feiring med bunn mot topp når Crystal Palace møter Manchester City allerede klokken 13.

Lørdag 30. desember
16.00         Liverpool – Leicester, TV 2 Sport Premium
16.00         Watford – Swansea, TV 2 Sport Premium kl. 21.00
16.00         Bournemouth – Everton, TV 2 Sport Premium 2 kl. 18.15
16.00         Chelsea – Stoke, TV 2 Sport Premium 3 kl. 18.15
16.00         Huddersfield – Burnley, TV 2 Sport Premium 2 kl. 20.05
16.00         Newcastle – Brighton, TV 2 Sport Premium 3 kl. 20.05
18.30         Manchester United – Southampton, TV 2 Sport Premium

Søndag 31. desember
13.00         Crystal Palace – Manchester City, TV 2 Sport Premium
17.30         West Bromwich – Arsenal, TV 2 Sport Premium

Se storkampene i Premier League til kampanjepris 249,- pr mnd

ROMJULSACTION MED ZUCCA: Nye seire i de tv-sendte romjulskampene, står garantert høyt på ønskelisten til norske Mats Zuccarello og hans svenske keeperkollega Henrik Lundqvist i New York Rangers. Foto: Scanpix/Bruce Bennett/Getty Images/AFP

NHL-hockey med Zucca nyttårshelgen

Iskrigerne i National Hockey League har et vanvittig tett kampprogram rundt juletider. Det gjelder heldigvis også norske Mats Zuccarello og hans New York Rangers. Om du er klar for noen sene julenetter foran tv-skjermen, har du mulighet til å få med deg flere viktige kamper med Zucca og lagkameratene fra Madison Square Garden. Første nyttårsdag er det Norgesvennlig spilletid når Rangers tar imot Buffalo Sabres, et bunnlag Zucca og gjengen bør finte godt opp i vantet. For superpopulære Zucca, som har plukket mange poeng på senhøsten med både scoringer og målgivende pasninger, kan julehøytiden også være en mulighet til å spille seg til et enda bedre utgangspunkt for fremtidige kontraktsforhandlinger.

01.01 kl. 1905: New York Rangers – Buffalo Sabres, Viasport 1
03.01 kl. 0205: New York Rangers – Chicago Blackhawks, Viasport 1

Viasat på Get gir deg landets råeste sportspakke