Krimeksperter anbefaler påskekrim på tv

PÅSKEANBEFALING FRA NRKS KRIMNESTOR: Du får påskekrim av ypperste merke på Cirkus med ditt Get-abonnement. Tidligere krimekspert hos NRK Nils Nordberg anbefaler Helen Mirren som Jane Tennison i Prime Suspect.

Denne påsken kan du som Get-abonnent fråtse i påskekrim – uansett hvor i Norge du tilbringer ferien! Se ekspertenes anbefalinger og velg mellom klassisk påskekrim fra NRK og TV 2 eller fantastiske krimserier fra strømmetjenester som Cirkus og HBO Nordic.

Enten det er den siste Harry Hole-romanen eller en skikkelig britisk kvalitets-krim: Påsken er definitivt ikke den samme uten litt selvpåført uhygge. Og hvem er vel bedre til å gi tips om de beste tv-krimseriene enn krimforfattere og tv-eksperter? Vi har samlet noen tips for å sikre Get-abonnenter det aller beste valggrunnlaget i årets mest grøssende serieuke.

Slik ser du Cirkus med Get-abonnement

Strøm deg til påskespenning på Cirkus

Til den eminente krimbloggen har en rekke av landets beste kriminalforfattere og tv-eksperter fortalt hvilke som er deres krimseriefavoritter. Se hvilke serier fra Cirkus ekspertene anbefalte til Krimbloggen:

Poirot på Cirkus

Nils Nordberg: Prime Suspect (Cirkus)

Prime Suspect med den formidable Helen Mirren som Jane Tennison og en historie som virket så ekte at det gjorde vondt.

Hans Olav Lahlum: Poirot (Cirkus)

Umulig for meg å komme utenom Poirot-filmene med David Suchet. Klassisk tenkende og logisk krim tro mot originalbøkene, med lange episoder – og stor appell til TV-seerne også på 2010-tallet.

Eystein Hanssen: The Last Panthers (Cirkus)

The Last Panthers på Cirkus

Godt tegnede karakterer i troverdig plott: Europol jager ransliga med utspring i Arkans tigre. Historien spinnes rundt gangstere og korrupte politikere. Stemningen er ekkel, kameraet nådeløst.

Asbjørn Slettemark: The Last Panthers (Cirkus)

Balkanske diamanttyver, fransk politi og engelske forsikringsagenter kjemper en intens kamp om makt, penger og sannhet i dette dystre krimdramaet.

Slik ser du HBO Nordic med Get-abonnement

…og på HBO Nordic

Både krimforfattere krimbloggen har snakket med og NRK Filmpolitiet finner flere av sine påskekrimfavoritter på HBO Nordic:

Tom Egeland: True detective 1 (HBO Nordic)

True Detective, hbonordic.com

Første sesong av True Detective var uovertruffen. Den uhyggelige sydstatsstemningen, dramaturgien, kameraføringen, manus, skuespillerne – alt!

Torkil Damhaug: True detective 1 (HBO Nordic)

Som i «Heart of Darkness» og «Apocalypse Now», blir vi i «True Detective Sesong 1» tatt med på en reise der vi trenger stadig dypere inn i en verden av korrupsjon, overgrep og ondskap, mot en ustabil og livsfarlig endestasjon.

NRK Filmpolitiet: Bosch – sesong 2 (HBO Nordic)

NRK Filmpolitiet anbefaler Bosch til alle som er glad i amerikansk storbykrim. HBO Nordic har alle episodene av sesong 2. I tillegg ligger sesong

Bosch, hbonordic.com

1 også ute. Filmpolitiet skriver: ”Harry Bosch er en knallgod hardkokt detektiv og serien på Hollywood-referanser, noir-virkemidler og stemningsskapende jazz.”

NRK Filmpolitiet: Big Little Lies (HBO Nordic)

I sin anmeldese skriver Filmpolitiet: ”Big Little Lies er som den skikkelig saftige sjokoladekaka, du alltid blir bedt om å lage. Oppskriften er nesten ihjelslitt, men kaka er perfekt stekt. Og glasuren har trukket deilig ned i kaka, fordi du helte den på mens kaka fortsatt var varm. Akkurat så digg er det å sette tenna i Big Little Lies. Dette er seriefråtsemat for intrigeelskerne.”

NRK Filmpolitiet: Black Sails (HBO Nordic)

Black Sails, hbonordic.com

Filmpolitiet mener serien er verdt å bruke feriedagene på: ”…dette 4 sesonger lange piratdramaet på HBO Nordic – og spesielt de siste to og en halv sesongene har vært en oppvisning i smart og karakterdrevet actionunderholdning.”

Dette ser du på NRK og TV 2 i påsken

Gikk du glipp av de første påskekrimmene på NRK og TV 2 i år? Fortvil ikke! Med Get sin reprise-funksjon kan du i ro og mak finne frem uhyggestemningen akkurat når det passer deg. Og du har mye god kvalitet i vente!

Slik ser du påskekrimmen i reprise når det passer deg med Get-abonnement

I ”Nedgravde hemmeligheter” dukker en politiker som forsvant for 25 år siden opp i en koffert på bunnen av en gjørmete elv. Dette er klassisk britisk kvalitetskrim i fire episoder, sendt 10.-12. april, hver kveld kl. 21:30 på NRK1. Samme dag startet TV 2 sin første påskekrim, som fikk Dagbladets anmelder til å trille en sekser på terningen. ”Apple Tree Yard” er det Dagbladet beskriver som en psykologisk samlivsthriller over fire episoder. En akademikerkvinne møter en mystisk mann, og hete følelser oppstår. Men kvinnen blir utsatt for en brutal voldtekt, og oppnøstingen av hva som har skjedd byr på mange overraskelser og stor spenning.

TV 2 har årets beste påskekrim, i følge NRK

TV 2 følger opp med ”Agatha Christie: Vitnet” fra langfredag 14. april. Ifølge NRK Filmpolitiet er dette årets beste påskekrim. Litt av en omtale å få fra sin største konkurrent, som skriver at ”Her er tåka tykk, stemningen uhyggelig god og bedragene hyppige.”

NRK følger på sin side opp fra skjærtorsdag 13. april med en kjent og kjær figur, den Unge inspektør Morse. Morse får fire nye mordmysterier å løse fire kvelder på rad kl. 21:20 på NRK1. I tillegg har NRK også en litt sen påskekrim når de lanserer tredje sesong av Broadchurch, med en dobbeltepisode Andre påskedag, mandag 17. april fra kl. 2125. Alle disse tre seriene kan du også nyte når det passer deg, ved å bruke reprise-funksjonen hos Get.