Se mesterkokkene lage julemat – spill av når du lager selv

KVELDEN FØR KVELDEN: Med Get tv-app kan du fra kjøkkenbenken se TV-kokk Øyvind Hjelle gi gode råd på veien til vellykket ribbe, pinnekjøtt og torsk på NRK1 på lille julaften eller «Ribbe minutt for minutt» på juleaften hele dagen. Foto: NRK

Hvorfor lese det i en kokebok, når du heller kan se mesterkokkene lage julemat i praksis?

Se hva, hvor og når du vil med Get

  1. Se hva du vil ved å kostnadsfritt velge dine kanaler og strømmetjenester
  2. Se hvor du vil med Get nett-tv, Get tv-app og Get-boksen
  3. Se når du vil med reprise-funksjon og strømmetjenester
I hele desember lærer tv-kokkene fra inn- og utland bort sine beste triks, slik at du kan servere enda mer imponerende mat denne julen. Et smart tips er å ta opp episodene – eller se dem fra tv-arkivet – og spille dem av i Get-appen eller nettleser mens du lager maten! Da kan du pause eller se sekvenser om igjen mens du kokkelerer. Husk at du så ofte du vil, og helt kostnadsfritt, kan velge de kanalene og strømmetjenester du vil se.

Kvelden før kvelden, NRK1

Tilberedning av julemat er en viktig del av «Kvelden før kvelden». I år som i fjor er det artist og matentusiast Jørn Hoel og TV-kokk Øyvind Hjelle som skal gi seerne gode råd på veien til vellykket ribbe, pinnekjøtt og torsk. Øyvind Hjelle gir blant annet tips om langtidssteking av ribbe. NB. «Grevinnen og hovmesteren» sendes under «Kvelden før kvelden» ca. kl 21.00.

NRK1, lille julaften kl 19.45

Ribbe minutt for minutt, NRK2

Spiser du ribbe på julaften? Følger du Øyvind Hjelles oppskrift på langstekt ribbe, skal du være sikret det perfekte resultat. Med en spesialkonstruert ovn med kameraer på innsiden kan du følge hele stekeprosessen, steg for steg. Se Ribbe minutt for minutt på NRK2 julaften fra kl 09.55 frem til julen ringes inn kl 17 og ribben er klar for servering.

NRK2, julaften kl 09.55-17.00


Jul med Ernst, Matkanalen

I Sverige blir det nesten ikke jul uten juleprogrammer med Ernst. Vi viser de aller nyeste juleprogrammene hans, hvor juledekor, mat og hygge gir den riktige stemningen.

Matkanalen, daglig fra 12. til 27. desember


Leila´s Jul, Matkanalen

Blant årets juleprogram på Matkanalen finner du en fin, svensk matlagningsserie. Leila Lindholm byr på alt som hører julen til. I tillegg til baking blir det besøk fra gjester som på hver sin måte forgyller høytiden med julestemning.

Matkanalen, nesten daglig fra 12. til 24. desember


Eventyrlig jul, TV3

Halvor Bakke elsker jul og sammen med kjendiskokk Kjartan Skjelde, åpner han sitt julepyntede småbruk i Stavern og inviterer kjente personer til en herlig adventstid med pynting, musikk og utsøkt julemat. Ovnsbakt ribbe. Pinnekjøtt servert med stuet rosenkålflak og sukret tyttebær. Ørrettatar og andelår confit, og en moderne vri på «de syv slag». Dette er bare noen av de kulinariske lekkerbiskener som Kjartan Skjelde disker opp med i løpet av de fire programmene.

TV3, torsdag 14. desember kl 21.30
TV3, torsdag 21. desember kl 21.30


4-stjerners middag, TVNorge

Julespesial hos Kjetil André Aamodt

Kjetil André Aamodt tar imot gjestene sine på Tryvann, der de får prøve seg i alpinbakken, samtidig som de får servert rakfisk som forrett nederst i bakken. Hjemme hos Kjetil André får de servert pinnekjøtt til hovedrett og hjemmelaget panna cotta til dessert. Også Petter Schjerven tar på seg vertsrollen og sjenker godt i glasset.

TVNorge, 16. desember kl 18.00
TVNorge, 25. desember kl 16.10

Julespesial hos Åse Kleveland

Selveste Åse Kleveland inviterer hjem til 4-stjerners julemiddag, og på menyen står reinsdyrfilet, torsk og omelette Norvegienne. Som underholdning har Åse fått med seg en fruktkunstner som viser gjestene hvordan man lager kunst av frukt. Når gjestene får prøve seg, slår konkurranseinstinktet til Kjetil André Aamodt nok en gang for fullt.

TVNorge, 17. desember kl 20.00
TVNorge, lille julaften kl 18.00
TVNorge, 25. desember kl 17.00

Julespesial hos Petter Schjerven

Programleder Petter Schjerven inviterer til 4-stjerners julemiddag, og på menyen står spekemat, kalkun og multekrem. Som underholdning får gjestene lage dørskilt av trolldeig, noe Åse aldri har kjent på før. Underholdningen tar en uventet vending når Kjetil André bestemmer seg for å kaste en stor ball med trolldeig i ansiktet på Henriette.

TVNorge, julaften kl 20.05
TVNorge, 25. desember kl 17.55

Julespesial hos Henriette Steenstrup

Henriette Steenstrup inviterer på treretters julemiddag. For å skape ekstra julestemning for gjestene sine har Henriette fått inn Pikekoret, som synger julen inn. Og selv om hun på et tidspunkt trodde hun hadde Lasse Kjus på besøk istedenfor Kjetil André Aamodt, blir det svært god stemning fra første skål.

TVNorge, 25. desember kl 15.15


Julenatt hos Prøysen, TV 2

På TV 2 Julenatt hos Prøysen viser kokk Tina Marie Dingsøyr Vik oss julebakst, mens Guri Solberg byr på gode samtaler, musikk og julestemning fra Prøysenhuset i Ringsaker hver lørdag frem mot jul. Med snø utenfor vinduet og fyr i peisen, blir det fokus på juleunderholdning, sterke historier og norske mat- og juletradisjoner. Blant kjendisene hun møter er Lisa Tønne, Ingrid Olava, Hanne Sørvaag og Anders Baasmo Christiansen.

TV 2, lørdag 16. desember kl 19.00 (Ingrid Olava)
TV 2, lille julaften kl 19:00 (Anders Baasmo Christiansen)
TV 2, torsdag 28. desember kl 10.45 (Hanne Sørvaag)
TV 2, fredag 29. desember kl 10.00 (Ingrid Olava)

TV 2, fredag 29. desember kl 11.00 (Anders Baasmo Christiansen)


God jul Norge, TV 2

Det blir hyggelig julestemning med spennende gjester og vakker musikk når Vår Staude og Peter Bubresko inviterer til «God jul Norge» på bittelille julaften. Wenche har kontroll på julematen på kjøkkenet og gjestene i sofaen er Ari Behn, Jonathan Ryhs Meyers, Henriette Stenstrup, John Brungot og Bjarte Hjelmeland.

TV 2, fredag 22. desember kl 20.00

Med flotte gjester og deilig julelukt fra kjøkkenet hos Wenche og Finn Schjøll som skal pynte kan det vel ikke bli bedre julestemning. TV 2 gir deg en god start på juledagene, med aktuelle gjester, nyheter, julemat og god julestemning.

TV 2, lille julaften kl 08.10

Det blir garantert sprø svor på ribba og topp julestemning når Peter, Elin, Wenche og Finn inviterer til morgensending på selve julaften. Gjester er VM-aktuelle Heidi Løke, Farmen kjendis-aktuelle Frank Løke og mezzosopran Adrian Angelico. Isabella Martinsen gir deg juleværet på selveste julaften.

TV 2, julaften kl 08.10


Dansk jul, DR og SVT

Danske Mette Blomsterberg baker på både dansk og svensk tv før jul. Foto: Mikael Ib Hansen, DR

Det søde liv – Jul. På dansk tv i desember baker Mette Blomsterberg julekaker og lager julegodter, så englene synger. Mette viser deg, hvordan du lager hennes egne julefavoritter hjemme i ditt køkken. Rammen om Det søde livs juleprogrammer er flotte Rosenholm Slott, hvor en pyntet riddersal blir fylt med duften av julebakst. Du får se se Blomsterbergs vaniljekranser, krydderkaker med glasur og lun eplekake og julemenuen med småkaker, marsipangris og kransekagetopper.

DR1, tirsdag 12. desember kl 09.20
DR1
, onsdag 13. desember kl 09.15

Slik velger du kostnadsfritt inn dansk DR1 og andre kanaler og strømmetjenester

Jul hos Mette Blomsterberg. Dansk julegodt og julepynt med konditor Mette Blomsterberg. Episode 1: sjokoladepraliner med ingefærfudge, gløggaperitif og en dekorativ julekrans med tørkede apelsiner. Episode 2: julenisser i marsipan og pyntekringle og julekort av trolldeig. Episode 3: honningskake, ostekake med kirsebær og små, dekorative krukker med eple som pynt til julebordet.

SVT2, onsdag 13. desember kl 19.30 (#1)
SVT2, torsdag 14. desember kl 19.30 (#2
SVT2, fredag 15. desember kl 19.30 (#3)
SVT2, torsdag 22. desember kl 14.05 (#2)
SVT2, lille julaften kl 14.05 (#3)

Slik velger du kostnadsfritt inn svensk SVT1, SVT2 og andre kanaler og strømmetjenester

Madmagasinet: Julemad. Madmagasinet handler denne gang om den danske julemiddagen. Tina Müller ser på hvilken and man skal velge, og hvordan man finner frem i junglen av tilbehør, som bl.a. poetter og rødkål. I kjøkkenet lover Adam Aamann at alle med noen enkle triks kan få suksess med den perfekte, danske julemiddag.

DR1, onsdag 13. desember kl 21.00
DR1, torsdag 14. desember kl 08.45
DR2, fredag 14. desember kl 09.25
DR1, søndag 16. desember kl 09.25

Slik velger du kostnadsfritt inn dansk DR1, DR2 og andre kanaler og strømmetjenester


Nigella – Julespesial, TV 2 Livsstil

Nigella elsker julen og viser oss hvordan hun lager en spektakulær jul uten stress. Bakteppet for juleforberedelsene hennes er de glitrende lysene i Kansas, USA. Nigella introduserer oss for lokal julemat, men med en britisk tvist.

TV 2 Livsstil, søndag 17. desember kl 07.20
TV 2 Livsstil, julaften kl 08.25

 


Lorraine Pascales jul, TV 2 Livsstil

Den britiske tv-kokken Lorraine Pascale inviterer til fest der engelsk julemat som kalkun, lammestek og mincepai står på menyen. Hun lager deilige, spiselige gaver og baker en herlig winterwonderland-kake!

TV 2 Livsstil, lørdag 16. desember kl 18.50


Alle tiders jul UK, TV 2 Livsstil

En moderne, britisk familie skal ut på en kulinarisk tidsreise fra 1940 og frem til i dag. I to juleprogrammer, skal de spise seg gjennom julemiddager fra de ulike tiårene. Vi får også et historisk blikk på juletradisjoner, julegaver og julepynt.

TV 2 Livsstil, julaften kl 09.40
TV 2 Livsstil, julaften kl 10.30


Jamies familiejul, TV6

I denne serien deler Jamie Oliver sine hemmelige triks for å få en rolig familiejul uten stressmomenter. Han tilfører nye, festlige ideer til gamle basisoppskrifter, og tilbyr tips for hva som kan lages på forhånd, og hvordan man kan lage utsøkte måltid og festmat av rester. Jamie tar oss imot i sitt hjem i Essex og viser oss hvordan julematlaging kan være en hyggelig affære der hele familien er involvert. Hele familien hans hjelper til med å skrelle, kutte og fortelle historier fra familien Olivers julefeiringer. Når Jamie inviterer til fest, ber han vennene om å ta med mat, slik at også han får muligheten til å ta seg en drink og bli med i laget. Og det er Jamies julehilsen: hvis alle bidrar litt, blir ingen utslitt. Bli med hjem til Jamie og få oppskriften på en idiotsikker og ubesværlig juleekstravaganza!

TV6, onsdag 13. desember kl 23.25 (#1)
TV6, onsdag 13. desember kl 23.55 (#2)
TV6, torsdag 14. desember kl 23.25 (#3)
TV6, fredag 15. desember kl 00.00 (#4)
TV6, lørdag 16. desember kl 19.30 (#1)
TV6, søndag 17. desember kl 12.00 (#2)
TV6, søndag 17. desember kl 19.50 (#3)

Slik velger du kostnadsfritt inn TV6 og andre kanaler og strømmetjenester


Hele Storbritannia baker Julespesial II, TV6

Mary Berry og Paul Hollywood, dommerne fra Hele Storbritannia baker, inviterer oss til et helt spesielt juleprogram. Sammen skal de vise oss hvordan du lager ekte britisk julebakst, blant annet «mince pie», «Christmas pudding» og andre kaker og desserter som spises i England til jul.

TV6, lørdag 16. desember kl 23.25
TV6, søndag 17. desember kl 18.10

Slik velger du kostnadsfritt inn TV6 og andre kanaler og strømmetjenester


Idas julebakeri, TV 6

Julen er kommet til Idas kjøkken og sammen med kokebokforfatter Bodil Nordjordet, MasterChef-dommer Gregory Paul, programleder Jannecke Weeden og den nye dommeren i Hele Norge baker Linda Roalstad, lager Hele Norge baker-vinnereren Ida Gran-Jansen gode gamle klassikerne med en moderne vri. Sirupsnipper med pistasj og fruktkake med smørkrem og tranebær, samt øl- og pepperkaketrøfler er bare noen av herlighetene som står på menyen. Ida er også full av tips til hva man kan gi bort av spiselige julegaver og også hvordan man lekkert kan dandere de små presangene. Velkommen til Idas julebakeri!

TV6, tirsdag 12. desember kl 00.20
TV6, tirsdag 12. desember kl 00.50

TV6, lørdag 15. desember kl 00.40
TV6, lørdag 15. desember kl 01.10
TV6, søndag 16. desember kl 18.45
TV6, søndag 16. desember kl 19.15

Slik velger du kostnadsfritt inn TV6 og andre kanaler og strømmetjenester


Art & Gastronomie, TV5 Monde

Ønsker du inspirasjon litt utover det normale, og utenfor rammen av jul, kan du kan på fransk TV5 Monde glede deg over det splitter nye kulturprogrammet “STUPÉFIANT!”. Her kommer du tett på Michelin-stjernekokkene, og får oppdage matkunst på sitt mest utsøkte.

TV5 Monde, lørdag, 23. desember kl 21.00

Slik velger du kostnadsfritt inn TV5 Monde og andre kanaler og strømmetjenester