Haisommer – nå er det ekte vare!

Advarsel!: Etter å ha sett de 30 beste haifilmene gjennom tidene i Discovery Channels Shark Week, er badekaret antageligvis det eneste stedet du vil tørre å dyppe tærne på svært lenge.

Slik ser du Shark Week på Discovery Channel

Shark Week er en serie med programmer om haier som sendes på Discovery Channel. Velg inn Discovery Channel i ditt tv-tilbud, uten ekstra kostnad, om du har Start.

  • 23. juli kl.20.00: Shark Week – 30 best bites
  • 24. juli kl.20.00: Bear Vs Shark
  • 25. juli kl.20.00: Tagging with the stars
  • 26. juli kl.20.00: Great white abyss
  • 27. juli kl.20.00: Uncaged: Shark Vs Ronda Rousey
  • 28. juli kl.20.00: Shark Cam Strikes Back
  • 29. juli kl.20.00: Sharks Gone Wild
Like sikkert som at Stars and Stripes vaier høyt 4. juli, byr også hver amerikanske sommer på en uke fylt av dypdykk ned i haiens rike. Discovery Channel slipper til kjendiser i uskjønn forening med spektakulære haidokumentarer i sin årlige Shark Week fra 23.-29. juli. Det er det trettiende året kanalen fyrer i gang sin haiuke, denne gangen frontet av basketlegenden Shaquille O’Neal, aka Shaq. Det er med andre ord klart for Shark mot Shaq attack, hvis man følger amerikansk basket- og haiterminologi.

Fra fiksjon til ekte frykt

I gamle dager hadde nok mange kjølige nordmenn ikke vett eller kunnskap nok til å føle på frykten for havets store predator. Svært mange fikk imidlertid sperret opp øynene etter å ha sett tannfylte haigap stige opp fra dypet i de fire legendariske Haisommer-filmene på sent sytti- og tidlig åttitallet. Verken originalen regissert av Steven Spielberg eller oppfølgeren kan beskyldes for å være blant de mest etterrettelige naturfremstillingene. Men at de får frem hvor infernalsk spennende det er å følge en hai på jakt, er det fint liten tvil om. Det som gjør filmene i Shark Week enda et hakk skumlere, er selvsagt at det er videoer av ekte haier i sitt rette element.

Velg kostnadsfritt inn Discovery Channel på Min Get

Biter fra seg i 72 land

Haiuken ble første gang sendt i 1988 og tok mål av seg til å fremme bevaring og rette opp misforståelser om haier. I årenes løp har det blitt enormt populært, sendes i 72 land og er det kabel-tv programmet i verden av sin sort som har vært på lufta i flest år. Hver år frontes haiuken av nye programledere og celebriteter, i år altså blant andre med basketstjernen Shaquille O’Neil. Men hovedrolleinnehaveren er uten tvil den samme hvert år, nemlig haien i alle sine fantastiske arter og former.

Shark Week: 30 best bites – 23. juli kl.20.00 Discovery Channel

Som en markering av at det er 30. utgave av Shark Week på Discovery Channel, teller Discovery ned de 30 mest fantastiske hai-øyeblikkene i programmets historie.

Bear Vs Shark – 24. juli kl.20.00 Discovery Channel

Eventyrer og Mount Everest-bestiger Bear Grylls har overlevd i de mest ekstreme omgivelser. Nå møter Grylls en av sine hittil største utfordringer i form av et undervannstreff der det er haien som befinner seg på hjemmebane.

Tagging with the stars – 25. juli kl.20.00 Discovery Channel

Dette er programmet for den som ønsker å lære mer om haiene, hva som truer dem og hvordan vi kan bidra til artenes overlevelse. De fremste haiforskerne i verden, viser blant andre alpinstjernen Lindsey Vonn hvordan satellitteknologi og tagging av haier kan lære oss nok til å vite hva truede haiarter trenger for å klare seg.

Great white abyss – 26. juli kl.20.00 Discovery Channel

Oh yes, nå snakker vi! Bli med på jakten på de aller største beistene. Vi følger forskerne som dykker ned blant hvithaiene i dypet ved øygruppen Guadalupe i Karibien. Dr. Mauricio Hoyos og haiekspertdykkeren Jimi Partington benytter både dypvannsbur og dykking med ubåt i jakten på haier som Deep Blue. Denne 6 meter lange hvithaien har tidligere vist seg ved øygruppen, før den forsvant ned i dypet. Under mottoet jo dypere jo større, fortsetter ekspertene sin bunnløse jakt.

Uncaged: Shark Vs Ronda Rousey – 27. juli kl.20.00 Discovery Channel

Snakk om heftig treningsleir! Haieksperten Paul de Gelder har overlevd haiangrep. Nå skal han sørge for at MMA-mester og olympisk deltaker Ronda Rousey er klar til å møte sjøens kampmester, makohaien. Rousey varmer opp med å møte mindre haier i buret utenfor Fiji, før turen går til et fridykk med hovedmotstanderen i newzealandske farvann. Hvordan takler Rousey å stå ansikt til ansikt med det hun frykter aller mest? Skru på Discovery Channel og finn ut!

Shark Cam Strikes Back – 28. juli kl.20.00 Discovery Channel

Nysgjerrig på å komme virkelig tett på hverdagslivet til okse- og hammerhai? Da er 28. juli din lykkedag. Dr. Greg Skomal og hans team bruker avanserte kameraer til å avsløre væremåtene og undervannsrutinene til disse artene. Tidligere har man gjort oppsiktsvekkende funn ved å benytte samme metode på hvithai.

Sharks Gone Wild – 29. juli kl.20.00 Discovery Channel

Dette er din sjanse til å oppdatere deg på aller siste nytt om haienes utvikling. Programmet går gjennom de største nyhetshistoriene som involverer haier, viser årets råeste virale haivideoer og forteller om siste nytt fra forskningsfronten.

Velg kostnadsfritt inn Discovery Channel på Min Get