Slik fyrer du i gang med HBO Nordic

VERDENS BESTE TV-SERIE: Hvilken lykke for den som ennå ikke har sett The Sopranos! Med Get-abonnement og valg av HBO Nordic inkludert, har du 6 fantastiske sesonger med 86 episoder av verdens beste tv-serie å glede deg til i påsken. Foto: hbonordic.com

Nå kan du boltre deg i et helt univers av verdens beste tv-serier. Serieekspert Ulrik Eriksen tipser deg om hvordan du kan komme i gang – med verdens aller beste serier.

Slik får du HBO Nordic med Get

  • Velg inn HBO Nordic om du har Start eller Familie
  • Oppgrader bredbåndet til XL eller XXL og få HBO Nordic inkludert om du har Start
  • Bestill mobil og få HBO Nordic inkludert om du har tv og bredbånd fra Get

Slik ser du HBO Nordic med Get

  • Innhold fra HBO er foreløpig tilgjengelig på Get nett-tv, men vil komme på Apple TV, appen og Get-boksene i løpet av våren.
– Hvis du aldri har prøvd HBO Nordic før, så ville jeg begynt med to serier: En dramaserie og en komiserie, sier Eriksen, som er frilanser og en av landets mest anerkjente film- og tv-serieanmeldere.

Se HBO Nordic inkludert i ditt Get-abonnement

Nå kan du som Get-abonnement gjøre det Eriksen har gjort i mange år, nemlig boltre deg fritt i serieuniverset til HBO Nordic. For den som ikke har testet ut strømmetjenesten tidligere, kan mengden av serier å velge i nesten virke overveldende. Her finner du noen av tidenes største serieklassikere i skjønn forening med det aller største og nyeste, som for eksempel Game of Thrones. Men før du kommer så langt, har Eriksen et tips eller to for å forberede deg på en reise inn en fiktiv verden du begir deg inn i fra sofakroken.

– Krever litt tid å åpne seg for HBO-magien

For Eriksen er HBO et merke som signaliserer en måte å lage tv-serier som er annerledes enn den tradisjonelle, kommersielle måten, hvor man baserer seg på kjente og kjære grep og konflikter.

– Den klassiske måten å lage tv er minste motstands vei, du bare sklir gjennom dagen. TV-en kan surre litt i bakgrunnen, du trenger ikke å konsentrere deg, beskriver Eriksen.

Slik er det ikke med HBO Nordic.

– HBO Nordic representerer en type tv som krever litt mer av deg, og som du får mye mer igjen for å se på. Du må legge vekk forestillinger og forventninger om hva vanlig tv er. HBO-seriene krever at jeg følger litt med, skrur av musikken i bakgrunnen, kanskje til og med skrur av telefonen. Du må ha litt mer åpenhet og tålmodighet. Du kan ikke dømme ut fra første episode, du må la karakterene i serien få utvikle seg. De aller beste seriene blir ordentlig gode over flere sesonger. Det er litt av HBO-magien, når du virkelig har blitt kjent med alle karakterene og kan forholde deg til et rikt univers du har blitt kjent med over tid, forklarer Eriksen.

Se sport i verdensklasse, Eliteserien, Tippekampen og HBO Nordic med Get

Begynn med verdens beste tv-serie

For Eriksen, som har sett utallige HBO-serier, er det likevel ingen tvil om hvilken serie han ville startet med dersom han var fersk HBO-seer:

– The Sopranos! Den regnes av mange som tidenes beste tv-serie og definerer mye av det som har skjedd med serier de siste 15-20 årene. The Sopranos gikk i mot alle forestillinger om hva en mafia- og gangsterserie er, forteller Eriksen og utdyper:

– Den har for eksempel en mafiaboss i hovedrollen som har så store psykiske problemer at han velger å gå til en psykiater. Serien blander familiedrama med ekstremt banalt innhold, for eksempel scener om valg av cornflakestype til frokost, med intrikat og blodig mafiapolitikk. Og serien introduserte en selvbevissthet blant karakterene, de reflekterer over hvem man er og hvorfor man er her på jorden. Den har en eksistensiell kvalitet som bryter med konvensjonelle tv-serier, sier Eriksen.

Se hva Tek.no skriver om Gets TV-tilbud

Heng med Hollywoods kuleste gjeng

I en hverdag der du antageligvis kan oppleve behov for å rømme litt fra alvor og tidsklemme, anbefaler Eriksen at du mikser opp mafiaeposet med en vaskekte komedie av aller ypperste merke.

– Entourage, den er smart eskapistisk underholdning, både rørende, morsom og satirisk. Vi følger en filmstjerne og hans vennegjeng, Entourage, gjennom opp- og nedturer i en Hollywood-karriere, sier Eriksen.
Som med de fleste HBO-serier, serverer Entourage imidlertid nogo attåt i tillegg til hysterisk god underholdning.

– Serien klarer kunststykket å både være en bitende satire av og en kjærlighetserklæring til Hollywood. Den latterliggjør Hollywood samtidig som den omfavner glamouren og kjendislivet. Med episoder på 20-25 minutter, er dette svært avhengighetsskapende fjernsyn. Og med Hollywood-agenten Ari som en av de mer minneverdige komikarakterene du har sett, sier Eriksen.

UNGDOMSKILDEN: Dersom du ikke får lyst til å være ung, pen og kompis med Hollywood-gutta i Entourage-gjengen, har du antageligvis blitt en gammal grinebiter. Serieekspert Ulrik Eriksen anbefaler denne serien som en inngang til HBO sitt univers av verdens beste tv-serier. Foto: hbonordic.com